Pretraga
Hrvatski

Organske sjemenke lana 250g

Organske sjemenke lana bogate su hranjivim tvarima. Male su to, ravne sjemenke smeđe boje, koje dolaze s biljke lan (Lat. Linum usitatissimum), koja se uzgaja zbog svojih vlakana i ulja. Naše pakiranje sjemenki lana hrvatski je proizvod – iz ekološkog uzgoja, s naših polja.
Dobavljač: Organica Vita
€1,27
9,57 HRK
i h

Organske sjemenke lana bogate su hranjivim tvarima. Male su to, ravne sjemenke smeđe boje, koje dolaze s biljke lan (Lat. Linum usitatissimum), koja se uzgaja zbog svojih vlakana i ulja.

Naše pakiranje sjemenki lana hrvatski je proizvod – iz ekološkog uzgoja, s naših polja.

Sjemenke lana bogate su vlaknima, što ih čini idealnim dodatkom prehrani. Vlakna pomažu u održavanju probave, smanjuju apsorpciju šećera i kolesterola te poboljšavaju opće zdravlje crijeva.

Izvor su esencijalnih masnih kiselina – sadrže značajnu količinu omega-3 masnih kiselina, koje su važne za zdravlje srca, mozga i imunološkog sustava.

Organske sjemenke lana mogu se koristiti na različite načine – kao dodatak žitaricama, salatama, kao i u pripremi peciva i kruha.

Važno je napomenuti da je sjemenke lana najbolje konzumirati mljevene jer se tako najbolje apsorbiraju hranjive tvari koje se nalaze u njima.

Sastav: 100 % organske sjemenke lana hrvatskog porijekla
Volumen: 250 g
Napomena: Čuvati na hladnom i tamnom mjestu.

Nutritivna deklaracija prema EU Direktivi 1169/2011- informiranje potrošača a o hrani

Prosječna hranjiva vrijednost u 100 g proizvoda  
Energija 2228/540 kJ/kcal  
Masti 43 g  
od kojih zasićene masne kiseline 5,3 g  
Ugljikohidrati 3 g  
od kojih šećeri 1 g  
Bjelančevine 22 g  
Sol 0,15 g **  

*PU preporučeni unos temeljen na referentni dnevni unos od 2000 kcal